USLUGE

MINERALNE I SILIKATNE FASADE

Kod zaprljanja na mineralnim i silikatnim fasadama uglavnom je riječ o obrastu algama ili gljivicama. Zbog njihove otpornosti vrlo je bitno poznavati mehanizam njihova nastanka.

Alge i gljivice se osobito dobro razvijaju na podlogama (fasadama) koje su kroz duži period izložene temperaturama iznad 20 °C i velikoj količini vlage. Karbonskim četkama koje koriste osmoziranu vodu za ispiranje i primjenom sredstava za uklanjanje algi i gljivica čistimo fasade koje bi bez navedenog postupka zahtijevale bojenje. Nikada se ne tretiraju samo površine gdje je zaraza vidljiva, već se tretira čitava ploha. Zaražene površine potrebno je u potpunosti sanirati, pri čemu se mora ukloniti ne samo površinski vidljiva zaraza, već je potrebno i dubinsko tretiranje micelija, nevidljivih dijelova algi i plijesni koji prodiru duboko u podlogu i od životne su važnosti za njihov opstanak. U tu se svrhu koriste biocidna sredstva koja prodiru duboko u podlogu i uništavaju ih.

STAKLENE I METALNE FASADE

Staklene fasade tretiramo demineraliziranom vodom preko visokotlačnog perača. Uz to i pročišćavamo i cijeli brtveni sistem i ukrasne profile. četkama. Voda za pranje proizvedena našim postupkom odlikuje se izuzetnom kemijskom i biološkom čistoćom od 0 ppb, bez otopljenih minerala, teških metala, organskih kemikalija i mikroorganizama. Prirodnim procesom sušenja tretiranih površina ne stvara se elektricitet sto znaci da antistaticki djeluje prema prirodi. Pomoću teleskopskih karbonskih štapova i iz podiznih košara koristeći se osmoziranom vodom, brzo i besprijekorno odstranjujemo sve nečistoće na fasadnim površinama pri čemu ne ostaju tragovi pranja. Zbog načina pranja (karbonskim četkama i visokotlačnim peračima) vrijeme potrebno za pranje je neusporedivo kraće nego bilo kojom drugom metodom.

NAŠE PREDNOSTI

Proces proizvodnje vode našom tehnologijom je plod dugogodišnjeg istraživanja naših stručnjaka.

Kako je brzina pranja znatno brža u usporedbi sa drugim metodama, tako se u kraćem periodu ometa normalan rad objekta što je od ključne važnosti za neke klijente.

Poznatim metodama pranja pročelja (penjači / planinari) vrlo teško je oprati neravne površine kao i vanjske žaluzine ili brisoleje, zbog male količine vode koju penjači mogu ponijeti sa sobom. Drugim riječima, neka pročelja nije moguće oprati metodama koje koriste konkurentske tvrtke.

Korištenjem karbonskih teleskopa, niže objekte je moguće oprati sa tla, što ubrzava proces pranja i smanjuje troškove.

Prirodnim procesom sušenja opranih površina ne stvara se elektricitet što znači da antistatički djeluje prema prirodi.

Kod redovno pranih objekata, za pranje je dovoljno koristiti vodu dobivenu našim postupkom bez kemijskih sredstava što ne ugrožava okoliš objekta.

DOGOVORITE TERMIN

Stojimo na raspolaganju za sva pitanja.